Asia challenging authority China democracy hk Hong Kong Latest politics protests timeline Top Stories

Hongkongin väkivaltaisten protestien eskalaation aikajana

Hongkongin väkivaltaisten protestien eskalaation aikajana

Peking, 18. elokuuta: Kiinan vastaiset joukot lännessä ovat solmineet paikallisia Kiinan vastaisia ​​elementtejä aiheuttaen pitkittyneitä levottomuuksia Hongkongissa, kertoo Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua yksityiskohtaisessa raportissa.

"Ulkomaalaiset heidät nähtiin tapaamassa ja keskustelemassa radikaalien mielenosoittajien kanssa. Äskettäin ”Hongkongin itsenäisyys” -ryhmien johtajat tapasivat salaa Yhdysvaltojen pääkonsulaatin virkamiesten kanssa Hongkongissa. Päivää kokouksensa jälkeen ryhmät kertoivat sosiaalisessa mediassa aikovansa boikotoida luokkia syyskuussa. Kiinan vastaiset joukot lännessä ovat tehneet yhteistyötä paikallisten Kiinan vastaisten joukkojen kanssa, jotka aikovat sekoittaa Hongkongin ", virasto sanoi.

" On kiistattomasti ilmeistä ja epäilemättä, että Hongkongin oppositioleiri ja radikaaliryhmät ovat saaneet salaista yhteistyötä. vieraiden joukkojen kanssa. Jotkut Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian joukot ovat tietoisesti jättäneet huomiotta äärimmäisen väkivallan laittomissa mielenosoituksissa ja yrittäneet kaunistaa gangsteria "vapauden, demokratian ja ihmisoikeuksien puolustajina", Xinhua lisäsi.

Väkivaltaisten levottomuuksien aikajärjestys

Antaa aikajana levottomuudet, virasto totesi: Hongkongin oppositio ja jotkut radikaalit joukot ovat kesäkuusta lähtien käyttäneet rauhanomaisen mielenosoituksen tekosyytä väkivaltaisiin mielenosoituksiin.

Vaikka Hongkongin erityishallintoalueen (HKSAR) hallitus totesi, useaan otteeseen. , että se on kokonaan pysäyttänyt kahden säädöksen muutokset, jotka koskevat pakolaisten rikoksentekijöiden siirtoa, mielenosoittajat jatkoivat väkivallan lisääntymistä ja aiheuttavat sekasortoa Hongkongissa.

Tässä on aikataulu näille väkivaltaisille toimille, joiden tarkoituksena on hillitä oikeusvaltioperiaatetta. , sabotaasin yhteiskuntajärjestys, heikentävät kansallista itsemääräämisoikeutta ja "yksi maa, kaksi järjestelmää" -periaatetta.

hylytön hylky

haastava Hallintoviranomainen

Kesäkuussa alkaneista mielenosoituksista tuli toistuvasti väkivaltaisia ​​yhteenottoja sellaisten henkilöiden aloitteesta, joilla on takaosa-aiheisia motiiveja. Jotkut radikaalit hyökkäsivät toistuvasti poliiseihin. He ympäröivät Hongkongin poliisin päämajaa, hajottivat valtion virastoja ja ryöstivät LegCo-rakennuksen.

Mielenosoittajat alkoivat 9. kesäkuuta protestoida ehdotettuja muutoksia vastaan. Hyvin organisoidut radikaalit mielenosoittajat aloittivat kesäkuun 10. päivän väsyneinä aikoina hyökkäyksen LegCo-rakennukseen, tukkivat teitä ja hyökkäsivät poliiseihin. He ottivat yhteen poliisin kanssa yrittäen ryöstää poliiseja aseistaan. Kahdeksan poliisia loukkaantui.

Admiraliteetin ympärillä alkoi laiton mielenosoitus 12. kesäkuuta, ja jotkut radikaalit jäsenet pysyivät LegCon rakennuksen ympärillä keskiyöhön asti. Hyvin organisoidut mielenosoittajat hyökkäsivät upseereihin tiileillä, kotitekoisilla keihään ja jopa bensiinipommeilla loukkaantumalla 22 poliisia. Vaikka poliisi harjoitti hillintää, mielenosoittajat hyökkäsivät jatkuvasti puolustuslinjaansa ja pakottivat poliisia käyttämään tarkoituksenmukaista voimaa mielenosoittajien hajauttamiseen.

21. kesäkuuta, vaikka HKSAR: n hallitus ilmoitti lopettaneensa muutokset, väkivalta jatkui. Äärimmäiset mielenosoittajat ympäröivät poliisin päämajaa ja aiheuttivat tuhoa ja estävät yleisöä käyttämästä palveluita tulotornissa ja maahanmuuttoristossa. Sitten he tukkivat Hongkongin hallituksen toimistot ja korkean oikeuden.

Muutama ”fanaatikko” kehotti 26. kesäkuuta mielenosoittajia mykkäämään poliisin päämajaan toisen kerran. He toistivat samanlaisia ​​villit käytökset. Opposition lainvalvojat olivat jälleen läsnä tukemassa. Joidenkin poliisien henkilökohtaiset tiedot vuodettiin laittomasti verkossa.

Mellakoitsijat tukkivat 1. heinäkuuta tiet ja heittivät syövyttäviä nesteitä poliiseille. He ryntäsivät LegCo-rakennuksen ja hyökkäsivät poliisiin myrkyllisellä kemiallisella jauheella. He vahingoittivat laajasti neuvoston kamaria, rikkoivat HKSAR: n alueellisen tunnuksen, rikkoivat perustuslain, heiluttivat siirtomaa-ajan lipun ja jopa kehottivat perustamaan ns. Väliaikaista hallitusta. Http: //xhnews.oss-cn- beijing.aliyuncs.com/video/201908/20190817235943_9937.mp4

Häiriintyvä sosiaalinen järjestys

Hongkongin sosiaalinen häiriö paheni heinäkuussa, kun aggressiiviset jäsenet kokoontuivat laittomasti tai käynnistivät lisää mielenosoituksia Hongkongin eri alueilla. Väkivalta levisi edelleen ja vaikutti useampien asukkaiden normaaliin elämään.

Tuen Munin alueella puhkesivat 6. heinäkuuta mielenosoittajien ja asukkaiden väliset riidat. Radikaalit piirittivät asukkaat, lyöivät heidät ja potkivat heitä. Mielenosoittajat miehittävät teitä ja piirittivät Tuen Munin poliisiaseman.

Mielenosoittajat järjestivät 7. heinäkuuta uuden mielenosoituksen Kowloonissa, mikä johti 50 prosentin matkustajien sukellukseen West Kowloonin suurnopeusjuna-aseman kautta keskiviikonloppuna. Ainoastaan ​​31 000 matkustajaa matkusti aseman läpi sinä päivänä. Mielenosoituksen jälkeen jotkut radikaalit mielenosoittajat estivät laittomasti Tsim Sha Tsuin tiet, pakottaen useimmat kaupat sulkemaan aikaisin trendikkäällä ostosalueella.

13. heinäkuuta mielenosoitus Sheung Shuin alueella päättyi väkivaltaisiin yhteenottoihin poliisin kanssa. Muutama radikaali mielenosoittaja purkautui rautabaareja, tukkii päätiet, pelasti ja hyökkäsi poliiseja sateenvarjoilla, raudan sauvoilla, epäillään myrkyllisillä jauheilla ja syövyttävillä nesteillä. Ainakin 16 poliisia loukkaantui. Yöllä radikaalien jäsenet jatkoivat sabotointia kauppoja alueella. Sitten poliisi aloitti raivaustoimenpiteen lain mukaisesti.

Jotkut radikaalit mielenosoittajat poistivat 14. heinäkuuta Sha Tinin piirin tienvarsiaidan estääkseen tiet, teroittivat bambu oksat aseina, heittivät tiilet, sateenvarjot ja muut roskat poliisissa. upseerit korkeista rakennuksista. New City Plazassa puhkesi kiihkeitä yhteenottoja, loukkaantuneen ainakin 10 poliisia. Tavallisissa vaatteissa olevaa upseeria hyökkäsi väkijoukko. Joillakin upseereilla oli kasvojen murtumia. Yhden poliisin sormi hampaili.

Vaikka Hongkongin poliisi oli lähettänyt vastalauseen, 27. heinäkuuta jotkut ihmiset kokoontuivat laittomasti Yuen Longin alueelle. Ryhmä radikaaleja mielenosoittajia katkaisi laittomasti liikenteen, piiritti poliisiajoneuvoja, murskasi autoikkunat ja rasvasi autoja loukkaavilla sanoilla. Poliisia lähetettiin kylän sisäänkäynnille mielenosoittajien ja kyläläisten välisten konfliktien estämiseksi. Useat radikaalit mielenosoittajat piirittivät myös Yuen Longin poliisiaseman, pakottaen raporttihuoneen keskeyttämään palvelunsa. Oppositiolainsäätäjät olivat jälleen läsnä tukemassa väkivaltaisia ​​tekoja.

Useat radikaalit mielenosoittajat järjestivät 28. heinäkuuta laittomia mielenosoituksia Hongkongin saaren keski- ja länsiosissa estääkseen vakavasti liikennettä. He kaivoivat jalkakäytävätiilejä, tuhosivat katukyltit ja lamppujen pylväät, syttyivät tulipaloja useille teille ja syyttivät poliisilinjoja. Väkivalta lisääntyi jälleen, kun jotkut ihmiset kantoivat tappavia aseita, kuten jousia, nuoleja ja bensiinipommeja.

Päättäväinen mielenosoittaja Hongkongissa

"Yhden maan kahden järjestelmän" periaatteen heikentäminen

Ryhmä äärimmäisiä radikaaleja hyökkäsi toimistoihin. Hongkongin keskushallinnon edustajat loukkasivat Kiinan kansallista tunnusta ja lippua, heikensivät kansallista itsemääräämisoikeutta ja ihmisarvoa sekä "yksi maa, kaksi järjestelmää" -periaatetta.

radikaalien mielenosoittajien piirissä ja hyökkäyksissä 21. heinäkuuta Yhdysvaltojen yhteystoimistolle. Keskeinen kansanhallitus rikkoi kansallisen tunnuksen rakennuksen edessä heittämällä munia ja mustia maalipalleja, vahingoittanut turvallisuustiloja ja raahaten graffitit loukkaaen kansakuntaa.

He jopa ryöstivät "väliaikaisen lainsäätäjän" muodostamisesta julkilausumassa, joka luettiin. kohtaus.

28. heinäkuuta ja 4. elokuuta jotkut radikaalit mielenosoittajat järjestivät enemmän hyökkäyksiä yhteystoimistoon, mutta mellakkapoliisi torjui ne.

three. elokuuta ja Au g. 5, mustapintaiset ja naamioidut ääriradikaalit repivät kahdesti Kiinan kansallisen lipun Tsim Sha Tsuin pylväältä, heittivät sen mereen, selkeästi kunnioittaen kansallista suvereniteettiaan.

Poliisi pidätti 26. heinäkuuta epäillyn epäilys kansallisen tunnuksen hävittämisestä.

Hongkongin työntäminen takaisin

Väkivalta ja kaaos kärjistyivät elokuussa, kun gangsterit käyttivät sissitaktiikoita lakkoihin, julkisen liikenteen estämiseen, asukkaiden menemiseen töihin, vahingoittamaan julkisia tiloja, piirittämään poliisiasemia ja hyökkäävät poliisien kimppuun Hongkongin alueella työntäen kaupungin reunalle.

radikaalin mielenosoittajat sabotoivat alueita Yau Ma Tein, Tsim Sha Tsuin ja Mong Kokin kanssa three. elokuuta. He tukkivat Cross-Harbour-tunnelin kahdesti, halvaten liikenteen Hongkongin saaren ja Kowloonin välillä. He syyttivät Tsim Sha Tsuin, Mong Kokin ja Wong Tai Sinin poliisiasemia, kirjoittivat sanoja poliisin loukkaamiseksi ja provosoimiseksi, pilasivat poliisiajoneuvoja ja aloittivat tulipalot poliisiasemien edessä.

four. elokuuta mielenosoittajat aiheuttivat huomattavia vahinkoja Hongkongin länsiosa, Causeway Bay ja Tseung Kwan O sulkemalla tiet ja myrskyttämällä useita poliisiasemia. Myöhemmin he tulivat Hung Homiin estääkseen Cross-Harbour-tunnelin ja Golden Bauhinia -aukion leikatakseen veistoksen.

5. elokuuta salamaväkivallat herättivät ongelmia Hongkongin alueella. He tuhosivat julkiset tilat, mukaan lukien tienvarsikaiteet, jalkakäytävätiilet, liikennepollarit ja valot. Seurauksena 36 tiet ja Cross-Harbour-tunneli tukkivat, 96 linja-autoa keskeytettiin tai suunnattiin uudelleen, eight MTR-linjaa tukkeutui ja yli 200 lentoa peruutettiin.

5. elokuuta yöstä seuraavan päivän kosteisiin tunteihin. , jotkut radikaalit mielenosoittajat hyökkäsivät vähintään 10 poliisiasemalle. He kirjoittivat sanoja poliisin loukkaamiseksi, heittivät polttoainepommeja ja palopommeja poliisiasemilla ja virkamiehillä, ampuivat näköhaittoja aiheuttavia lasereita, pilasivat poliisiautoja ja aiheuttivat sekasortoa useilla kaduilla, poliisiasemilla ja rakennuksissa. He katkoivat myös voimalinjat.

Mielenosoittajat heittivät 11. elokuuta bensiinipommeja ja haavoittivat ainakin yhden poliisin.

13. elokuuta illalla ja varhain 14. elokuuta tapahtui Hongkongissa järkyttävän väkivaltainen teko. Kongin kansainvälinen lentokenttä. Jotkut väkivaltaiset radikaalit, jotka osallistuivat laittomaan kokoukseen lentokentällä, aiheuttivat vakavia fyysisiä vahinkoja kahdelle mantereen asukkaalle.

Noin klo 8.00. paikallista aikaa 13. elokuuta, he pidättivät laittomasti Shenzhenistä asuvan asukkaan, jonka nimi oli Xu, jolla oli Hongkongin ja Macaon matkustuslupa yksityiskäyntitarkoituksiin ja joka oli lentokentällä nähdäkseen ihmisiä pois. He sitoivat hänet, ampuivat laseria silmiin ja löivät hänet koomaan. He myös estävät ambulanssin miehistön tapaa viedä hänet sairaalaan. Poliisin avulla Xun pelastus kesti melkein neljä tuntia. Tapahtumien alkaessa he myös piirittivät ja hyökkäsivät poliisille ja tarttuivat hänen batoniinsa.

14. elokuuta keskiyön jälkeen jotkut väkivaltaiset radikaalit sitovat International Timesin toimittajan molemmat kädet Fu-surmaan ja löivät häntä nimeltä epäillään häntä väärennettynä toimittajana, aiheuttaen useita vammoja Fu: lle.

radikaalien mielenosoittajista on tullut paremmin varusteltuja, koordinoituja ja suunniteltuja, ja he ovat jatkaneet väkivallan tason nostamista uusiin korkeuksiin. Hälyttävänä on, että poliisioperaatioissa on löydetty monia asevarastoja, joissa on räjähteitä, palopommeja ja veitsitä, joiden epäillään olevan radikaalien mielenosoittajien omistuksessa.

9. kesäkuuta – 6. elokuuta Hongkongin poliisi pidätti 589 ihmistä, joita epäillään laitonta kokoontumista, mellakointia ja

Viimeaikaisten mellakoiden aikana Hongkongin poliisivoimat ovat kunnioittaneet velvollisuuksiaan ja panneet täytäntöön lakia ammattitaitoisesti ja hyvin hillittyä. Hongkongin poliisi on ollut pylväs Hongkongin sosiaaliturvan turvaamisessa ja viimeinen kilpi sen sosiaalisen vakauden ylläpitämiseksi. Se on säilyttänyt maineensa yhtenä maailman merkittävimmistä poliisivoimista. 9. kesäkuuta – 5. elokuuta 139 upseeriä loukkaantui päivystyshetkellä.

Kun tarkastellaan tapahtunutta kahden viime kuukauden aikana, asetusehdotuksen muutokset ovat muuttuneet sisällöltään ja pitävät nyt "värivallankumouksen" piirteitä.

Jos väkivallan ja kaaoksen annetaan jatkua, Hongkongin kansalaisten elämän ja omaisuuden turvallisuus vaarannetaan, ja SAR-hallituksen hallintoviranomaiset ovat Hongkongin oikeusvaltion kulmakivi, sen vauraus ja vakaus , ja ”yksi maa, kaksi järjestelmää” tuhotaan. Hongkongin kansalaiset eivät salli tämän tapahtuvan. Kiinalaiset eivät anna tämän tapahtua.

Valtioneuvoston Hongkongin ja Macaon asioiden toimisto ja Hongkongin kansanhallinnon yhteystoimisto pitivät 7. elokuuta symposiumin eteläisessä Shenzhenissä. Kiinan Guangdongin maakunta tiedotti osallistujille keskusviranomaisten politiikasta Hongkongin tilanteen vakauttamiseksi. Se painotti, että Hongkongin kiireellisin ja tärkein tehtävä on lopettaa väkivalta, lopettaa kaaos ja palauttaa järjestys.

Hongkongissa äskettäin tapahtunut väkivalta on sietämätön kaikissa sivistyneissä, järkevässä oikeusvaltioyhteiskunnassa. Xinhua raportoi, että kaikki laittomat ja rikolliset teot, jotka räikeästi rikkovat perusperiaatetta "yksi maa, kaksi järjestelmää", taltioivat oikeusvaltion periaatetta, tuhoavat sosiaalisen vakauden ja rikkovat yleistä etua, saatetaan oikeuden eteen, Xinhua kertoi.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat alla olevaa sisältöä.

Ivy Heffernan, Buckinghamin yliopiston taloustieteen opiskelija.
Nuorempi analyytikko HeffX: ssä ja kokenut markkinointijohtaja.